Sokerittomat Eclair-leivokset

24.4.2017
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sokerittomat Eclair-leivokset

Makeuta ranskalaiset tuulihattuleivokset makeutusjauheella, niin saat sokerittomat herkut kesän ja kevään juhliin.

Ainekset

15 kappaletta
1 1 dl maitoa
2 1 dl vettä
3 75 g voita
4 0,25 tl (1/4 tl) suolaa
5 2 dl vehnäjauhoja
6 3 keskikokoista kananmunaa
7 0,5 tl (1/2 tl) leivinjauhetta
Täyte
1 1 vaniljatanko
2 2 dl vispikermaa
3 2 tl makeutusjauhetta (esim. Canderel tai Hermesetas Stevia)
4 200 g rahkaa
5 1 dl mansikkasurvosta
6 1 rkl sitruunamehua
7 mansikoita

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 142 g
Proteiinia 4 g 62 g
Rasvaa 11 g 158 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 626 9396
Energiaa kcal 150 2246

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: mansikoita

Reseptitiedot

Ruokavalio Sokeriton, Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna, Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Mittaa maito, vesi, voi ja suola kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää jauhot ja sekoita voimakkaasti, kunnes taikinasta muodostuu kattilan reunoista irtoava pallo. Anna taikinan jäähtyä 5 minuuttia.

Lisää munat taikinaan yksitellen sähkövatkaimella samalla vatkaten. Lisää leivinjauhe yhdessä viimeisen munan kanssa. Pane taikina isoon pursotinpussiin. Voit käyttää pussia tyllan kanssa tai ilman. Pursota taikinasta leivinpaperilla peitetylle pellille 7–8 cm:n mittaisia tankoja. Jätä tankojen väliin riittävästi tilaa, sillä leivonnaiset turpoavat uunissa.

Paista eclaireja uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Älä avaa uunin luukkua kuin vasta paistamisen loppupuolella. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi tuulihattu: kevyt ja sisältä ontto on kypsä.

Valmista täyte leivosten jäähtyessä. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kermaan. Mausta kerma makeutusjauheella ja vatkaa kiinteäksi vaahdoksi. Sekoita rahka, survotut mansikat ja sitruunamehu joukkoon.

Halkaise tuulihatut. Lusikoi tai pursota täyte leivosten sisään ja koristele mansikkaviipaleilla. Nosta kansi päälle.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5