Sokeriton mansikka-rahkakakku

29.4.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sokeriton mansikka-rahkakakku

Ainekset

14 annosta
1 200 g fruktoosi-piparkakkuja
2 50 g rasvaa
Täyte
1 2,5 dl mansikkaa soseena (noin 6–7 dl mansikoita)
2 2 prk rahkaa (á 200 g )
3 0,5 dl makeutusainetta
4 1 dl kermaa
5 7 liivatelehteä
6 1 rkl sitruunamehua
Päälle
1 mansikoita
2 sitruunamelissan lehtiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 155 g
Proteiinia 6 g 77 g
Rasvaa 7 g 94 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 543 7596
Energiaa kcal 130 1815

Reseptitiedot

Ruokavalio Sokeriton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista pohja. Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi ja lisää sulatettu rasva. Sekoita. Leikkaa irtopohjavuokaan pohjan kokoinen leivinpaperi. Painele piparimurutaikina vuoan pohjalle ja laita kylmään odottamaan.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kulhoon kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Soseuta mansikat. Vaahdota kerma ja sekoita makeutusaine joukkoon. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kuumaan sitruunanmehuun. Sekoita rahkan joukkoon liivatelehdet, mansikkasose ja vaahdotettu kerma.

Kaada täyte vuokaan piparipohjan päälle ja anna hyytyä viileässä vähintään neljä tuntia tai yön yli. Koristele marjoilla ja sitruunamelissalla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5