Soijabolognese

25.8.2006
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Soijabolognese

Ainekset

5 annosta
1 400 g tummaa pastaa
Kastike:
1 2 dl tummaa soijarouhetta
2 4 dl vettä
3 1 rkl soijakastiketta
4 2 porkkanaa (200 g)
5 1 palsternakka (100 g)
6 1 sipuli
7 2 valkosipulin kynttä
8 400 g tomaattimurskaa
9 1 dl vettä
10 0,5 tl suolaa
11 1 tl basilikaa
12 0,5 tl oreganoa
13 0,25 tl mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 70 g 350 g
Proteiinia 17 g 87 g
Rasvaa 3 g 16 g
Kuitua 10 g 49 g
Energiaa kJ 1 606 8031
Energiaa kcal 384 1919

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Laita soijarouhe turpoamaan soijakastikkeella maustettuun veteen noin tunti ennen ruoanvalmistusta. Kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kaada soija nesteineen pannulle ja hauduta sitä, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Lisää kasvisraaste ja hienonnetut sipulit sekä tomaattimurska ja vesi. Mausta suolalla, basilikalla, oreganolla ja mustapippurilla. Hauduta kastiketta 15–20 minuuttia. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoile kastike pastan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5