Snickersjäätelökakku

24.10.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Snickersjäätelökakku

Superhelppo Snickers-suklaapatukan makuinen jäätelökakku kootaan mehevän suklaapohjan päälle vaniljajäätelöstä, suolapähkinöistä ja kinuskikastikkeesta. Kakun voi valmistaa pakastimeen jopa viikko ennen juhlia.

Ainekset

7 annosta
Pohja
1 75 g voita tai margriinia
2 1 dl tummaa kaakaojauhetta
3 2 kananmunaa
4 2 dl sokeria
5 1,5 dl vehnäjauhoja
6 2 dl vadelmia (pakaste)
Täyte
1 1 l vaniljajäätelöä
2 1 dl suolapähkinöitä
3 1 dl kinuskikastiketta
Päälle
1 50 g maitosuklaata
2 2 rkl kuohukermaa
3 0,5 dl suolapähkinöitä
4 0,5 dl kinuskikastiketta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 65 g 454 g
Proteiinia 12 g 84 g
Rasvaa 36 g 251 g
Kuitua 4 g 27 g
Energiaa kJ 2 636 18455
Energiaa kcal 630 4411

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata voi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Jäähdytä seosta 5 minuuttia.

Säädä uuni 175 asteeseen.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kulhossa kevyesti sekaisin. Lisää kaakao-voiseos ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja vadelmat.

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Paloittele vaniljajäätelö noin 1 ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Rouhi täytteeksi tulevat suolapähkinät. Levitä puolet jäätelöviipaleista kakkupohjan päälle. Ripottele suolapähkinät jäätelön päälle ja lisää kinuskikastike. Nosta päälle loput jäätelöviipaleet. Tasoita pinta. Nosta kakku pakastimeen vähintään pariksi tunniksi. Jos valmistat jäätelökakun useita tunteja tai päiviä ennen juhlaa, nosta kakku sulamaan huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen koristelua.

Paloittele maitosuklaa kulhoon ja lisää kerma. Kuumenna varovasti mikrossa ja sekoita tasaiseksi.

Irrota irtopohjavuoan reunat ja nosta jäätelökakku tarjoiluvadille. Valuta päälle sulatettua suklaata. Rouhi suolapähkinöitä hieman ja lisää ne kakun pinnalle. Valuta päälle vielä kinuskikastiketta. Tarjoile heti.

 

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5