Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Snickersjäätelökakku

Fork and knife
7 Annosta
Fork and knife
7 Annosta
Superhelppo Snickers-suklaapatukan makuinen jäätelökakku kootaan mehevän suklaapohjan päälle vaniljajäätelöstä, suolapähkinöistä ja kinuskikastikkeesta. Kakun voi valmistaa pakastimeen jopa viikko ennen juhlia.

Ainekset

Pohja

75 g
Voita tai margriinia
1 dl
Tummaa kaakaojauhetta
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Vadelmia (pakaste)

Täyte

1 l
Vaniljajäätelöä
1 dl
Suolapähkinöitä
1 dl
Kinuskikastiketta

Päälle

50 g
Maitosuklaata
2 rkl
Kuohukermaa
1/2 dl
Suolapähkinöitä
1/2 dl
Kinuskikastiketta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata voi. Sekoita joukkoon kaakaojauhe. Jäähdytä seosta 5 minuuttia.

75 g
Voita tai margriinia
1 dl
Tummaa kaakaojauhetta
2

Säädä uuni 175 asteeseen.

3

Vatkaa kananmunat ja sokeri kulhossa kevyesti sekaisin. Lisää kaakao-voiseos ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja vadelmat.

2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Vadelmia (pakaste)
4

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

5

Paloittele vaniljajäätelö noin 1 ½ cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Rouhi täytteeksi tulevat suolapähkinät. Levitä puolet jäätelöviipaleista kakkupohjan päälle. Ripottele suolapähkinät jäätelön päälle ja lisää kinuskikastike. Nosta päälle loput jäätelöviipaleet. Tasoita pinta. Nosta kakku pakastimeen vähintään pariksi tunniksi. Jos valmistat jäätelökakun useita tunteja tai päiviä ennen juhlaa, nosta kakku sulamaan huoneenlämpöön 15 minuuttia ennen koristelua.

1 l
Vaniljajäätelöä
1 dl
Suolapähkinöitä
1 dl
Kinuskikastiketta
6

Paloittele maitosuklaa kulhoon ja lisää kerma. Kuumenna varovasti mikrossa ja sekoita tasaiseksi.

50 g
Maitosuklaata
2 rkl
Kuohukermaa
7

Irrota irtopohjavuoan reunat ja nosta jäätelökakku tarjoiluvadille. Valuta päälle sulatettua suklaata. Rouhi suolapähkinöitä hieman ja lisää ne kakun pinnalle. Valuta päälle vielä kinuskikastiketta. Tarjoile heti.

1/2 dl
Suolapähkinöitä
1/2 dl
Kinuskikastiketta
Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 24.10.2017
|
Muokattu: 26.6.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

544

2276

30,4 g

15,0 g

54,0 g

42,3 g

4,1 g

12,1 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Kinuskikastiketta,

0,5 dl Kinuskikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli