Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Smoothiekakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
8 Annosta
Smoothie maistuu myös kakun muodossa – vaikka välipalana! Raikkaan ja kevyen kakun pohja tehdään myslistä ja täyte hyydytetään tutuista smoothieaineksista: marjoista, banaanista ja jogurtista.

Ainekset

Pohja

4 dl
Mysliä
2 rkl
Vettä

Täyte

250 g
(1 ps) pakastemansikoita
200 g
(1 ps) pakastemustaherukoita
8 kpl
Liivatelehteä
2 kpl
Banaania
2 dl
Maustamatonta jogurttia
2 rkl
Sokeria tai hunajaa
1 kpl
Limetin mehu

Koristeeksi

Mysliä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Anna täytteen marjojen sulaa osittain.

200 g
(1 ps) pakastemustaherukoita
250 g
(1 ps) pakastemansikoita
2

Aja mysli ja vesi tasaisen tahmeaksi muruksi leikkuuteräisessä monitoimikoneessa. Vuoraa kakkuvuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla. Painele vuoan pohjalle myslimurut.

4 dl
Mysliä
2 rkl
Vettä
3

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia.

8 kpl
Liivatelehteä
4

Pese monitoimikoneen kulho. Soseuta marjat, banaanit, jogurtti ja sokeri.

2 kpl
Banaania
2 rkl
Sokeria tai hunajaa
2 dl
Maustamatonta jogurttia
5

Kiehauta limetin mehu ja liota siihen yksitellen hyvin puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koneen käydessä. Kaada täyte vuokaan ja peitä kelmulla. Siirrä hyytymään jääkaappiin yön yli.

1 kpl
Limetin mehu
6

Koristele myslillä.

Mysliä
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.8.2016
|
Muokattu: 9.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

205

857

4,5 g

1,3 g

29,5 g

18,3 g

4,4 g

8,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Mysliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli