Skoonelainen omenapiirakka

25.8.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Skoonelainen omenapiirakka

Ainekset

6 annosta
1 1 (noin 450 g) piimä- tai perunalimppu
2 150 g margariinia
3 0,5 tl jauhettua neilikkaa
4 1 tl jauhettua inkivääriä
5 2 tl jauhettua kanelia
6 2 tl jauhettua kardemummaa
7 1,5 dl sokeria
Omenasose
1 1 kg omenoita
2 0,5 dl vettä
3 2 dl sokeria
4 1 sitruunan hienoksi raastettu kuori ja mehu

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 101 g 606 g
Proteiinia 7 g 43 g
Rasvaa 11 g 67 g
Kuitua 5 g 28 g
Energiaa kJ 2 273 13638
Energiaa kcal 543 3260

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista omenasose. Kuori ja lohko omenat sekä poista siemenkodat. Siirrä omenat kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kannen alla, kunnes omenoista erottuu höyryä. Lisää sokeri. Keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia tai kunnes omenat soseutuvat perunasurvimella. Sose saa olla karkeaa. Mausta sose sitruunankuorella ja -mehulla.Viipaloi leipä ja leikkaa tarvittaessa kovat reunat pois. Murenna leipä hienoksi käsin tai monitoimikoneessa.Sulata rasva pannussa. Lisää leipämurut, mausteet ja sokeri. Paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia, koko ajan sekoittaen. Varo polttamasta leipäseosta.Painele puolet leipämuruista uunivuoan pohjalle. Lisää päälle omenasose. Peitä lopuilla leipämuruilla. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: omena piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5