Sitruunatiramisukakku

20.1.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunatiramisukakku

Tiramisun ystävälle maistuu varmasti sitruunainen tiramisukakku. Anna kakun olla jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään ennen tarjoilua. Koristele kaakaojauheella ja tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

Ainekset

13 annosta
Pohja:
1 2 kananmunaa
2 1 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 5 liivatelehteä
2 5 munaa
3 2 dl sokeria
4 200 g maustamatonta tuorejuustoa
5 1 dl sitruunamehua
6 2 rkl sitruunankuoriraastetta
7 1 tl vaniljasokeria
Kostutukseen:
1 2 rkl sitruunamehua
2 2 rkl vettä
3 1 rkl sokeria
Koristeluun:
1 kaakaojauhetta, tuoreita marjoja tai hedelmiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 25 g 321 g
Proteiinia 6 g 79 g
Rasvaa 5 g 70 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 729 9472
Energiaa kcal 174 2264

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leivo kakkupohja etukäteen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun (halk. 26 cm) irtopohjaiseen vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alaosassa noin puoli tuntia. Irrota vuosta ja anna jäähtyä. Tee täyte. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen. Erota keltuaiset valkuaisista. Vatkaa keltuaiset ja sokeri sakeaksi vaahdoksi teräskulhossa kiehuvassa vesihauteessa. Vaahdota valkuaiset eri kulhossa. Notkista tuorejuusto, lisää sitruunamehu, kuoriraaste ja vaniljasokeri. Sekoita joukkoon keltuaisvaahto. Kiehauta 2 rkl vettä ja liuota puristetut liivatelehdet yksitellen joukkoon. Sekoita liivateseos ohuena nauhana vaahtoon. Sekoita vispilän avulla valkuaisvaahto joukkoon. Aseta kakkupohja leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja kostuta se. Kaada päälle täyte. Peitä ja anna olla jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Koristele kaakaojauheella ja tuoreilla marjoilla tai hedelmillä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5