Sitruunasemifreddo

22.4.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunasemifreddo

Ainekset

4 annosta
1 3 kananmunankeltuaista
2 3 kananmunanvalkuaista
3 0,8 dl makeutusjauhetta (Canderel Green Stevia)
4 2 dl vispautuvaa kermaa
5 1 prk (200 g) maustettua rahkaa (vanilja tai sitruuna)
6 2 rkl sitruunamehua
7 60 g kaura- tai murokeksejä
Koristeeksi
1 keksimuruja
2 sitruunankuorta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 58 g
Proteiinia 8 g 33 g
Rasvaa 27 g 109 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 409 5636
Energiaa kcal 337 1347

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa keltuaiset ja makeutusjauhe. Vatkaimia ei tarvitse pestä välillä. Vaahdota kerma kolmannessa kulhossa. Yhdistä keltuais- ja kermavaahto sekä rahka. Lisää sitruunankuori ja mehu sekä murennetut keksit. Kääntele joukkoon valkuaisvaahto varovasti. Kaada seos silikonimuottiin tai muovikelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Pakasta vähintään 5 tuntia. Ota semifreddo jääkaappiin puoli tuntia ennen tarjoilua. Koristele keksimuruilla ja sitruunankuorella.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: jäädyke parfait
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5