Sitruunasavariini

24.3.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunasavariini

Ainekset

13 annosta
1 1 dl maitoa
2 12,5 g hiivaa
3 2 kananmunaa
4 1,5 dl sokeria
5 0,25 tl suolaa
6 0,5 sitruunan raastettu kuori
7 4 dl vehnäjauhoja
8 100 g sulatettua margariinia
Kostutus
1 2,5 dl sitruunanmakuista virvoitusjuomaa, esim. Sprite
2 2 rkl sitruunanmehua
Lisäksi
1 säilykehedelmiä ja kermavaahtoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 26 g 338 g
Proteiinia 3 g 44 g
Rasvaa 6 g 76 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 717 9317
Energiaa kcal 171 2227

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: maitoa, kananmunaa, sokeria, vehnäjauhoja, sulatettua margariinia, sitruunanmakuista virvoitusjuomaa, esim. Sprite, sitruunanmehua

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää joukkoon munat, sokeri, suola ja raastettu sitruunan kuori. Lisää jauhot ja rasva. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun (22–24 cm halkaisijaltaan) reilun litran vetoiseen rengaskakkuvuokaan. Peitä vuoka kelmulla. Anna kohota noin tunnin ajan, kunnes taikina on melkein reunojen tasalla.Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Anna kakun hetken seistä vuoassa ja kumoa se ritilälle.Sekoita kostutusaineet keskenään. Pese ja kuivaa vuoka ja kaada vuokaan puolet kostutusnesteestä. Nosta lämmin kakku takaisin vuokaan. Kakku imaisee nesteen heti. Pistele pinta täyteen reikiä cocktailtikulla ja kaada vähitellen loput nesteestä kakkuun.Anna maustua viileässä muutaman tunnin ajan. Kumoa savariini tarjoiluvadille ja tarjoa hedelmien ja löysän kermavaahdon kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kahvikakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5