Sitruunapuustit

20.1.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunapuustit

Ainekset

16 kappaletta
1 2,5 dl vettä
2 25 g tuorehiivaa
3 1 tl suolaa
4 2 sitruunan raastettu kuori
5 2,5 dl hiivaleipäjauhoja
6 4 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
7 2 rkl öljyä
Täyte:
1 75 g margariinia
2 1 tl sitruunamehua
3 1 raastettu sitruunan kuori
4 0,25 tl suolaa
5 0,25 tl jauhettua valkopippuria
Voiteluun:
1 vettä

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 264 g
Proteiinia 3 g 47 g
Rasvaa 6 g 94 g
Kuitua 1 g 18 g
Energiaa kJ 548 8765
Energiaa kcal 131 2095

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva. Lisää suola ja sitruunan kuoriraaste. Alusta jauhot joukkoon erissä. Lisää lopuksi öljy. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki jauhotetulla alustalla ja jaa se kahtia. Leivo taikinapalat levyiksi. Sekoita pehmeän rasvan joukkoon loput täytteen ainekset ja jaa täyte levyille. Kääri rullalle. Leikkaa kumpikin rulla kahdeksaan osaan, nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele vedellä. Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa sämpylöiden tapaan.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: sämpylä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5