Sitruunapitko

22.1.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunapitko

Ainekset

12 palaa
Pullataikina
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 1 tl kardemummaa
4 ripaus suolaa
5 1 dl sokeria
6 1 kananmuna
7 7 dl vehnäjauhoja
8 75 g voita tai margariinia
Täyte
1 1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200 g)
2 1 sitruunan raastettu kuori
3 0,75 dl sokeria
Voiteluun
1 1 kananmuna
Pinnalle
1 raesokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 488 g
Proteiinia 6 g 78 g
Rasvaa 12 g 141 g
Kuitua 2 g 19 g
Energiaa kJ 1 242 14903
Energiaa kcal 297 3562

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: raesokeria

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista taikina. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää mausteet, sokeri, muna ja osa jauhoista. Vatkaa hetki. Lisää jauhoja ja pehmeä rasva ja alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kauli se jauhotetulla leivinpöydällä suorakaiteenmuotoiseksi ohueksi levyksi. Notkista tuorejuusto ja mausta sitruunankuorella ja sokerilla. Levitä seos taikinalevylle. Kääri levy tiukalle rullalle. Leikkaa rullasta 12 palaa.

Vuoraa leivinpaperilla kapea uunivuoka (n. 16 x 37 cm). Täytä vuoka asettamalla aina kaksi pullaa vierekkäin vuokaan. Peitä liinalla ja anna kohota 15 minuuttia. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: pulla sitruuna tuorejuusto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5