Sitruunapasha

25.2.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunapasha

Tamä pasha on perinteistä kevyempää ja raikkaampaa. Tarjoa jälkiruokana tai vaikkapa pullaviipaleen päällä.

Ainekset

6 annosta
1 250 g maitorahkaa
2 2 munankeltuaista
3 1,5 dl tomusokeria
4 2 tl vaniljasokeria
5 3 rkl sitruunamehua
6 2 tl raastettua sitruunankuorta
7 1 rkl hillottua appelsiininkuorta
8 1 rkl sukaattia
9 2 rkl rusinoita, halutessasi
10 2 dl vispikermaa
Koristeeksi
1 hillottua appelsiininkuorta
2 pääsiäismakeisia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 139 g
Proteiinia 6 g 36 g
Rasvaa 14 g 87 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 1 048 6290
Energiaa kcal 250 1503

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: pääsiäismakeisia

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet
Makuja maailmalta Venäläinen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita keltuaiset ja tomusokeri rahkaan. Mausta vaniljasokerilla ja sitruunamehulla sekä kuoriraasteella. Hakkaa appelsiininkuori ja sukaatti rouheeksi ja lisää massaan (rusinoiden kanssa).
Vaahdota kerma ja kääntele rahkaseokseen. Vuoraa pieni pashamuotti tai siivilä sideharsolla tai kaksi pientä kahvinsuodatinsuppiloa suodatinpaperilla. Kaada massa muottiin, peitä ja anna valua kulhon päällä seuraavaan päivään. Kumoa pasha tarjolle ja koristele.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: pasha rahka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5