Sitruunalla maustettu peruna-vuohenjuustopaistos

25.8.2012
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunalla maustettu peruna-vuohenjuustopaistos

Ainekset

4 annosta
1 1 kg perunaa
2 1 - 2 valkosipulinkynttä
3 1 sitruunan hienoksi raastettu kuori
4 2 rkl sitruunanmehua
5 1 paketti (150 g) pehmeää vuohenjuustoa
6 2 dl ruokakermaa
7 1 dl maitoa
8 2 kananmunaa
9 1 tl kuivattua timjamia tai rosmariinia
10 0,5 tl suolaa
11 ripaus rouhittua mustapippuria
Vuoan voiteluun
1 2 rkl margariinia tai öljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 169 g
Proteiinia 13 g 52 g
Rasvaa 24 g 94 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 851 7404
Energiaa kcal 442 1770

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Edullinen
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese, kuori ja viipaloi perunat. Kuori valkosipulinkynnet ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Voitele uunivuoka ja lado siihen kerros peruna- ja valkosipuliviipaleita. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori hienoksi. Lisää kuoriraaste ja sitruunanmehu perunoiden päälle. Lisää kerros perunoita. Annostele päälle vuohenjuustonokareita. Peitä perunakerroksella. Yhdistä kulhossa kerma, maito, kanamunat ja mausteet. Kaada seos perunaviipaleiden päälle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 1 tunti 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Anna paistoksen vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoa salaatin kanssa tai lihan tai kalan lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: peruna vuohenjuusto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5