Sitruunaletut ja kuningatarrahka

20.12.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunaletut ja kuningatarrahka

Ainekset

24 kappaletta
1 2 rkl sitruunamehua
2 4 dl rasvatonta maitoa
3 2 rkl sokeria
4 0,25 tl suolaa
5 2 kananmunaa
6 2 dl vehnäjauhoja
7 1 tl raastettua sitruunankuorta
8 juoksevaa margariinia paistamiseen
Kuningatarrahka
1 400 g (2 prk) vaniljarahkaa (rasvaa 4 %)
2 125 g (1 prk) kuningatarsosetta (lastenruoka)

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 166 g
Proteiinia 3 g 79 g
Rasvaa 1 g 15 g
Kuitua 0 g 6 g
Energiaa kJ 200 4790
Energiaa kcal 48 1145

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese sitruuna, raasta sen kuorta ja purista sen mehua. Sekoita kulhossa keskenään maito, sitruunamehu, sokeri ja suola. Sekoita munat hyvin nesteeseen ja lopuksi vehnäjauhot. Lisää sitruunan kuoriraaste taikinaan. Anna taikinan turvota 20 minuuttia. Paista letut lettupannulla. Sekoita kuningatarrahkaa varten vaniljarahka ja kuningatarsose keskenään. Tarjoa sitruunalettujen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: lettu ohukainen räiskäle
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5