Sitruunaleivokset

22.2.2013
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunaleivokset

Ainekset

10 annosta
1 200 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 4 dl vehnäjauhoja
5 1 tl leivinjauhoja
6 1 sitruunan raastettu kuori
Väliin
1 2 dl aprikoosimarmeladia
Pinnalle
1 4 dl tomusokeria
2 4 rkl sitruunamehua
3 50 g tummaa suklaata

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 64 g 642 g
Proteiinia 4 g 38 g
Rasvaa 14 g 144 g
Kuitua 1 g 14 g
Energiaa kJ 1 696 16959
Energiaa kcal 405 4053

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet. Sekoita ne rasvavaahtoon sitruunan kuoren kanssa. Levitä taikina noin 25 x 35 cm:n levyksi leivinpaperoidulle uunipellille. Sulje paperin reunat tueksi esim. nuppineuloilla. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia tai, kunnes pinta saa hieman väriä. Nosta jäähtymään.

Leikkaa levy kahteen osaan. Levitä marmeladi toiselle levylle ja nosta toinen levy päälle. Sekoita tomusokerista ja sitruunamehusta notkea kuorrute. Sulata paloiteltu suklaa mikrossa. Levitä jäähtyneen piirakan päälle sokerikuorrute. Kaada suklaa pakastepussiin, leikkaa kulmaan aukko ja pursota välittömästi raidoiksi kuorrutteen päälle. Vedä cocktailtikulla marmorointiraidat. Anna piirakan vetäytyä ennen leikkaamista.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leivos sitruuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5