Sitruunakääretorttu

22.2.2013
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunakääretorttu

Sitruunarahka ja hasselpähkinärouhe tekevät kääretortusta mehevän. Nauti sitruunakääretortun kanssa kupillinen kahvia tai teetä.

Ainekset

10 annosta
1 4 kananmunaa
2 1,5 dl sokeri
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,75 dl perunajauhoja
5 1 tl leivinjauhetta
6 1 sitruunan raastettu kuori
Väliin ja pinnalle
1 2 dl kuohukermaa
2 1 prk sitruunarahkaa (200 g)
3 3 rkl tomusokeria
4 4 rkl hasselpähkinärouhetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 273 g
Proteiinia 6 g 58 g
Rasvaa 13 g 132 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 1 054 10540
Energiaa kcal 252 2519

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos vaahtoon ja lisää sitruunan kuori. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperiarkille. Irrota pohjapaperi ja anna levyn jäähtyä.

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri. Jaa reilu puolet täytteestä levylle ja kääri rullalle paperin avulla. Jätä saumakohta alaspäin. Anna tortun vetäytyä jääkaapissa. Levitä päälle loppu täyte ja ripottele päälle pähkinärouhetta.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5