Sitruunaiset rahkamunkit

22.3.2008
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunaiset rahkamunkit

Täytä munkit sitruunaisella rahkatäytteellä.

Ainekset

20 kappaletta
1 75 g margariinia
2 2,5 dl maitoa
3 25 g tuorehiivaa
4 0,5 tl suolaa
5 1 dl sokeria
6 6,5 dl vehnäjauhoja
7 rypsiöljyä paistamiseen
Rahkatäyte:
1 200 g maitorahkaa
2 2 tl sitruunan kuorta
3 4 rkl sokeria
4 1 tl vaniljasokeria
Pinnalle
1 sokeria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 447 g
Proteiinia 4 g 74 g
Rasvaa 4 g 70 g
Kuitua 1 g 17 g
Energiaa kJ 574 11472
Energiaa kcal 137 2742

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valuta rahka suodatinpussissa kuivaksi taikinan teon ajan. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää joukkoon maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi (37 astetta). Ota kattila pois liedeltä ja kaada neste kulhoon. Murenna ja liuota hiiva nesteeseen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja erissä nesteeseen ja vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee notkeaa ja se irtoaa kulhon reunoista.

Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa tasaiseksi. Leivo taikinasta pullia, kohota niitä noin 20 minuuttia liinalla peitettynä.

Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuorta. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Kuumenna öljy valurautapadassa 180-asteiseksi. Jos sinulla ei ole lämpömittaria, kokeile rasvan kuumuutta leipäpalalla: sen tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa. Varo kuumaa rasvaa ja pidä erityisesti huolta, ettei vettä joudu rasvan sekaan.

Paista munkit muutama kerrallaan, käännä paiston puolivälissä. Valuta munkit talouspaperin päällä.

Täytä munkit rahkatäytteellä kapeakärkisellä pursottimella. Sokeroi sen jälkeen paperipussissa tai lautasella.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: munkki pulla rahka sitruuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5