Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruunaiset porsaankyljykset

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sitruuna tuo uutta makua ja raikkautta porsaanlihaan. Tarjoa sitruunaiset porsaankyljykset perunamuusin ja salaatin kanssa.

Ainekset

1 kg
Porsaankyljyksiä
1 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Pippuria
2 kpl
Munaa
2 rkl
Sitruunamehua
2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
1/2 dl
Persiljasilppua

Paistamiseen

Voi-öljyseosta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa vehnäjauhot lautaselle, mausta suolalla ja pippurilla. Mausta korppujauhot sitruunankuoriraasteella ja persiljasilpulla. Riko munat syvälle lautaselle, sekoita joukkoon sitruunamehu. Kääntele porsaankyljykset ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna paistinpannulla lusikallinen voita ja öljyä. Paista kyljykset kauniin ruskeiksi kohtalaisella lämmöllä. Jälkikypsennä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa kyljykset perunamuusin ja salaatin kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 26.1.2016
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

821

3438

54,0 g

19,5 g

30,5 g

0,5 g

1,3 g

53,5 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,5 tl Pippuria,

Sitruunan raastettu kuori,

0,5 dl Persiljasilppua,

Voi-öljyseosta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli