Sitruunaiset porsaankyljykset

26.1.2016
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunaiset porsaankyljykset

Sitruuna tuo uutta makua ja raikkautta porsaanlihaan. Tarjoa sitruunaiset porsaankyljykset perunamuusin ja salaatin kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 1 kg porsaankyljyksiä
2 1 dl vehnäjauhoja
3 1 tl suolaa
4 0,5 tl pippuria
5 2 munaa
6 2 rkl sitruunamehua
7 2 dl korppujauhoja
8 1 sitruunan raastettu kuori
9 0,5 dl persiljasilppua
Paistamiseen
1 voi-öljyseosta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 121 g
Proteiinia 39 g 156 g
Rasvaa 54 g 216 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 3 181 12724
Energiaa kcal 760 3041

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: sitruunan raastettu kuori, voi-öljyseosta

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa vehnäjauhot lautaselle, mausta suolalla ja pippurilla. Mausta korppujauhot sitruunankuoriraasteella ja persiljasilpulla. Riko munat syvälle lautaselle, sekoita joukkoon sitruunamehu. Kääntele porsaankyljykset ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna paistinpannulla lusikallinen voita ja öljyä. Paista kyljykset kauniin ruskeiksi kohtalaisella lämmöllä. Jälkikypsennä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa kyljykset perunamuusin ja salaatin kanssa. 

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5