Sitruunainen savusiikasalaatti

15.11.2017
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunainen savusiikasalaatti

Savukalasalaatti on jouluaterian kepeä alkuruoka. Tarjoa sen kanssa hyvää leipää.

Ainekset

8 annosta
1 300 g perunoita
2 600 g savusiikaa
3 200 g pakasteherneitä
4 2 omenaa
5 0,5 kurkkua
6 1 maustekurkku
7 1 punasipuli
8 1 kerä jääsalaattia
9 1 ruukku tilliä
Sitruunavinegretti
1 0,5 tl raastettua sitruunankuorta
2 1 sitruunan mehu
3 1 dl öljyä
4 1 rkl valkoviinietikkaa
5 2 tl dijoninsinappia
6 1,5 tl sokeria
7 1 tl suolaa
8 0,25 tl (1/4 tl) pippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 107 g
Proteiinia 19 g 149 g
Rasvaa 14 g 116 g
Kuitua 3 g 25 g
Energiaa kJ 1 097 8777
Energiaa kcal 262 2098

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Salaatit, Kalaruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Tee ensin vinegretti. Pese ja raasta sitruunankuori ja purista mehu. Sekoita kastikkeen ainekset ja jätä maustumaan.

Keitä perunat kuorineen. Jäähdytä. Kuori ja paloittele perunat. Lisää 2–3 rkl vinegrettiä mausteeksi.

Paloittele siika ja poista ruodot. Sulata herneet. Kuori ja lohko omenat. Halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi. Viipaloi maustekurkku. Kuori ja suikaloi punasipuli.

Revi salaatti laakean kulhon pohjalle.

Lisää muut ainekset. Kostuta salaatti kevyesti kastikkeella ja tarjoa loppu kastike erikseen. Koristele tillillä.

Tarjoa esimerkiksi paahdetun saaristolaisleivän tai pataleivän kera. 

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5