Sitruunainen risotto

26.12.2006
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunainen risotto

Ainekset

4 annosta
1 1 sipuli
2 1 valkosipulin kynsi
3 1 rkl öljyä
4 3 dl risottoriisiä
5 1 l vettä
6 2 kasvisliemikuutiota tai 3 rkl kasvisfondia
7 1 sitruunan mehu
8 1 sitruunan raastettu kuori
9 0,5 tl mustapippurirouhetta
10 0,5 dl parmesaanijuustoraastetta
11 ruukku sitruunamelissaa halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 207 g
Proteiinia 7 g 29 g
Rasvaa 7 g 28 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 1 265 5059
Energiaa kcal 302 1209

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Risotot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja riisiä öljyssä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Kuumenna vesi ja liuota liemikuutio tai fondi veteen. Lisää kuumaa kasvislientä riisin joukkoon vähitellen kypsymisen aikana. Anna risoton hautua miedolla lämmöllä, välillä sekoittaen ja lientä lisäten noin 20 minuuttia. Mausta risotto sitruunamehulla, sitruunankuoriraasteella, mustapippurilla ja parmesaaniraasteella. Veistä parmesaanilastuja halutessasi vielä joukkoon ennen tarjoilua. Sitruunarisottoa voi tarjoilla kasvisten tai kalan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: risotto sitruuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5