Sitruunainen peruna-parsasalaatti

21.4.2013
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunainen peruna-parsasalaatti

Ainekset

10 annosta
1 1 kg perunaa
2 1 kg vihreää parsaa
3 1 prk (n. 200 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
4 150 g parmesaania ohuina lastuina
Sitruunavinegretti
1 1,3 dl neitsytoliiviöljyä
2 0,75 dl sitruunamehua
3 1 sitruunan raastettu kuori
4 2 rkl ruokokidesokeria
5 1 tl merisuolahiutaleita
6 reilu ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 rucolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 204 g
Proteiinia 7 g 73 g
Rasvaa 20 g 197 g
Kuitua 4 g 35 g
Energiaa kJ 1 214 12141
Energiaa kcal 290 2902

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Piknik
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita vinegretin ainekset. Pese ja kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta vesi. Imeytä kosteus lisäämällä kattilaan muutama arkki talouspaperia ja anna vetäytyä hetki kannen alla. Viipaloi perunat hieman jäähtyneinä ja siirrä kulhoon. Kaada vinegretti perunoiden päälle.

Kuori parsat ja poista puumaiset alaosat. Paloittele parsat. Keitä niitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Valuta vesi ja huuhtele parsat kylmän veden alla. Lisää parsat perunoiden päälle. Lisää suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit ja parmesaanilastut. Viimeistele rucolalla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5