Sitruunainen mansikka-britakakku

27.4.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunainen mansikka-britakakku

Ainekset

22 palaa
Pohja
1 125 g margariinia
2 1 dl sokeria
3 3 kananmunankeltuaista
4 1,5 dl erikoisvehnäjauhoja
5 2 tl leivinjauhetta
6 1 dl ruokakermaa
Leivinpaperin voiteluun
1 1 rkl margariinia
Marenki
1 3 kananmunanvalkuaista
2 1,5 dl sokeria
3 1 pussi (70 g) mantelilastuja
Sitruunakiisseli
1 1 dl sitruunamehua
2 2,5 dl vettä
3 2 dl sokeria
4 4 kananmunankeltuaista
5 4 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
6 2 rkl pehmeää voita
Lisäksi
1 1 l tuoreita mansikoita

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 530 g
Proteiinia 3 g 65 g
Rasvaa 7 g 163 g
Kuitua 1 g 18 g
Energiaa kJ 743 16352
Energiaa kcal 178 3908

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista kakkupohja. Erottele huoneenlämpöiset kananmunankeltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää keltuaiset yksi kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja voitele paperi margariinilla. Levitä taikina pellille, noin 20 cm x 30 cm kokoiseksi levyksi.Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähän kerrallaan ja koko ajan vatkaten. Levitä marenki taikinakerroksen päälle. Pintaan saa jäädä kuvioita. Ripottele päälle mantelilastut. Paista kakkupohja 175-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes marenki on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä.Valmista kiisseli. Mittaa kattilaan muut kiisselin ainekset, voita lukuun ottamatta. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan kierrevatkaimella sekoittaen. Kypsennä kiisseliä saostumisen jälkeen vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää kiisseliin pehmeä voi ja sekoita tasaiseksi. Siirrä kiisseli jäähtymään ja ripottele päälle sokeria.Voit valmistaa kiisselin jo edellisenä päivänä ja säilyttää sen jääkaapissa. Leikkaa kakkulevy kahtia ja nosta toinen puolikas marenkikerros ylöspäin kakkuvadille. Levitä päälle kiisseli ja viipaloidut mansikat. Nosta toinen kakunpuolikas päälle kanneksi, marenkipinta ylöspäin. Tarjoa heti.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: mansikka täytekakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5