Sitruunainen kesäkeitto

17.5.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunainen kesäkeitto

Sitruuna tuo uutta makua kesäkeittoon, kesän klassikkoherkkuun! Anna valmiin keiton hautua hetki kannen alla ennen tarjoilua.

Ainekset

4 annosta
1 4 perunaa
2 2 porkkanaa
3 300 g parsakaalia
4 5 dl vettä
5 1 tl suolaa
6 1 dl herneitä
7 1 sitruunan raastettu kuori
Maitosuurus
1 2 dl maitoa
2 2 rkl vehnäjauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 79 g
Proteiinia 8 g 30 g
Rasvaa 1 g 5 g
Kuitua 4 g 16 g
Energiaa kJ 524 2098
Energiaa kcal 125 501

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese perunat ja kuori porkkanat. Leikkaa porkkanat viipaleiksi ja perunat lohkoiksi. Paloittele parsakaali ja varsi. Lisää perunat ja porkkanat kiehuvaan veteen. Keitä 7–8 minuuttia.

Lisää parsakaali, herneet ja sitruunan kuori ja keitä vielä minuutin ajan. Sekoita jauhot maitoon hyvin ja lisää suurus keiton joukkoon. Keitä vielä muutama minuutti. Anna hautua kannen alla hetki.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5