Sitruunainen kana-spagettisalaatti

13.5.2018
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunainen kana-spagettisalaatti

Tee pastasalaatti vaihteeksi spagetista. Sitruunapestolla mehevöitetty kanasalaatti on herkkua sekä lämpimänä että kylmänä.

Ainekset

4 annosta
1 250 g täysjyväspagettia
2 300 g broilerin fileesuikaleita
3 1 rkl rypsiöljyä
4 4 rkl sitruunapestoa (Pesto al limone)
5 1 rasia (250 g) kirsikka-tomaatteja
6 1 paprika
7 1 avokado
8 1 rkl sitruunamehua
9 8 aurinkokuivattua tomaattia tai 1 dl mustia oliiveja
10 1 ruukku rucolaa
11 1 ruukku korianteria tai basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 50 g 202 g
Proteiinia 26 g 106 g
Rasvaa 20 g 79 g
Kuitua 7 g 29 g
Energiaa kJ 2 048 8190
Energiaa kcal 489 1957

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Salaatit, Pastaruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Kypsennä broileri öljyssä paistinpannulla, 6–8 minuuttia.
  2. Valuta pasta siivilässä ja kaada takaisin kattilaan. Lisää sitruunapesto ja broilerisuikaleet. Sekoita ja kaada tarjoiluastiaan.
  3. Huuhtele ja puolita kirsikkatomaatit ja paprika. Poista paprikasta siemenet ja valkoiset osat. Suikaloi paprika. Halkaise avokado ja poista kivi. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa viipaleiksi. Purista sitruunaa viipaleille. Puolita aurinkokuivatut tomaatit tai oliivit. Huuhtele rucola ja kuivaa se talouspaperilla. Hienonna korianteri tai basilika. Sekoita ainekset spagettiin.

Vinkki: Sekoita pesto kuumaan spagettiin, niin spagetti pysyy irtonaisena.

Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5