Sitruunainen kalavokki

20.10.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunainen kalavokki

Ainekset

4 annosta
1 3 rkl öljyä
2 400 g pakastettua puna-ahventa tai muuta kalaa
3 1 keskikokoinen purjo
4 200 g tuoreita herkkusieniä
5 2 keskikokoista porkkanaa
Sitruunakastike:
1 1 kanaliemikuutio
2 0,75 dl kuumaa vettä
3 1 rkl maissijauhoja
4 0,75 dl sitruunamehua
5 2 rkl hunajaa
6 1 rkl sokeria
Lisäksi:
1 jasmiiniriisiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 65 g
Proteiinia 20 g 81 g
Rasvaa 12 g 47 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 058 4234
Energiaa kcal 253 1012

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna öljy vokkipannussa. Sulata ja valuta kala ja paloittele se. Huuhdo ja leikkaa purjo renkaiksi, puhdista ja viipaloi herkkusienet. Kuori ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Ruskista kalapalat öljyssä. Lisää kasvikset ruskistuksen loppuvaiheessa ja jatka vielä noin 5 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä, mutta rapeita. Sekoita maissijauho veteen, murenna joukkoon liemikuutio. Lisää loput ainekset ja kaada kalan joukkoon. Jatka vokkaamista muutama minuutti. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5