Sitruunainen hiekkakakku

21.6.2013
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruunainen hiekkakakku

Ainekset

20 palaa
1 200 g margariinia
2 2 dl sokeria
3 3 kananmunaa
4 1 sitruunan kuori
5 3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
6 2 tl leivinjauhetta
Vuoan voiteluun
1 margariinia
2 gluteenittomia korppujauhoja
Kuorrutus
1 2 dl tomusokeria
2 1,5 rkl kahvijuomaa
3 1 rkl sulatettua margariinia
4 hasselpähkinärouhetta koristeluun halutessasi

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 455 g
Proteiinia 2 g 33 g
Rasvaa 8 g 160 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 710 14209
Energiaa kcal 170 3396

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: gluteenittomia korppujauhoja, hasselpähkinärouhetta koristeluun halutessasi

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuori hienoksi. Vaahdota sähkövatkaimella pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon sitruunan kuoriraaste ja jauhoihin sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengaskakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 50 minuuttia. Kumoa vähän jäähtyneenä. Kuorruta mieluiten vasta seuraavana päivänä. Sekoita kuorrutuksen ainekset ja lusikoi se kakun päälle. Halutessasi koristele heti pähkinärouheella.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5