Sitruuna-mansikkatrifle

17.5.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruuna-mansikkatrifle

Valmista jälkiruoaksi helppo trifle eli kerrosjälkiruoka. Aloita sitruunatahnasta ja anna sen jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan ennen kuin valmistat kermatäytteen ja kokoat jälkiruoan.

Ainekset

6 annosta
1 1 paketti (300 g) sitruunamuffineja
2 0,5 l mansikoita
Sitruunatahna
1 4 keltuaista
2 1 dl sokeria
3 1 dl hillosokeria
4 1 sitruunan raastettu kuori
5 0,5 dl sitruunamehua
Kermatäyte
1 2 dl vispikermaa
2 1 prk (250 g) maitorahkaa
3 0,5 dl sokeria
4 2 rkl sitruunamehua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 69 g 414 g
Proteiinia 11 g 68 g
Rasvaa 19 g 116 g
Kuitua 1 g 8 g
Energiaa kJ 2 102 12613
Energiaa kcal 502 3014

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: hillosokeria

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Brunssi
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista sitruunatahna. Mittaa kattilaan keltuaiset, sokerit, sitruunan kuori ja -mehu. Keitä hiljalleen sekoittaen minuutin ajan kunnes seos sakenee. Valuta tahna kulhoon ja peitä kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin.

Vaahdota kerma kulhossa. Sekoita joukkoon rahka, sokeri ja sitruunanmehu. Leikkaa muffinit ohuiksi viipaleiksi. Perkaa ja paloittele mansikat. Lado tarjoilukulhoon kerroksittain muffiniviipaleita, kermatäytettä, sitruunatahnaa ja mansikoita. Anna vetäytyä hetki viileässä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: mansikka sitruuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5