Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sitruuna-lakumousse

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Sitruuna-lakumousse on hyvä viikonlopun jälkiruoka. Jälkiruokaherkussa on sitruunanmakuista leivontasuklaata ja lakritsitoffeeta. Tarjoa säilykepäärynäviipaleiden kanssa. Aloita sitruuna-lakumoussen valmistelu hyvissä ajoin.

Ainekset

Sitruunamousse

1 kpl
(100 g) sitruunaleivontasuklaata
1 dl
Kuohukermaa

Lakumousse

1 dl
Kuohukermaa
3 kpl
(à 19 g) lakritsitoffeeta (kick)

Lisäksi

1 kpl
(400/230 g) säilykepäärynänpuolikkaita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Paloittele suklaa. Kiehauta kerma kattilassa ja lisää joukkoon valkosuklaapalat. Siirrä syrjään ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaavi seos kulhoon. Mittaa kattilaan toista moussea varten kerma ja paloittele joukkoon lakritsitoffeet. Keitä sekoittaen kunnes toffeet ovat sulaneet. Kaavi seos toiseen kulhoon. Peitä kulhot ja siirrä jääkaappiin 4–6 tunniksi.

Vaahdota seokset ja halutessasi siirrä eri pursotinpusseihin. Viipaloi päärynät. Jaa tarjoilulasien pohjalle puolet päärynäviipaleista. Pursota tai lusikoi päälle lakumousse. Nostele päälle loput päärynäviipaleet ja pursota tai lusikoi pinnalle sitruunamousse.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.1.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

324

1354

25,3 g

16,0 g

20,0 g

19,3 g

1,5 g

3,5 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli