Sitruuna-lakumousse

18.1.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruuna-lakumousse

Sitruuna-lakumousse on hyvä viikonlopun jälkiruoka. Jälkiruokaherkussa on sitruunanmakuista leivontasuklaata ja lakritsitoffeeta. Tarjoa säilykepäärynäviipaleiden kanssa. Aloita sitruuna-lakumoussen valmistelu hyvissä ajoin.

Ainekset

4 annosta
Sitruunamousse
1 1 paketti (100 g) sitruunaleivontasuklaata
2 1 dl kuohukermaa
Lakumousse
1 1 dl kuohukermaa
2 3 (à 19 g) lakritsitoffeeta (Kick)
Lisäksi
1 1 prk (400/230 g) säilykepäärynänpuolikkaita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 30 g 121 g
Proteiinia 4 g 16 g
Rasvaa 26 g 106 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 1 567 6269
Energiaa kcal 374 1498

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paloittele suklaa. Kiehauta kerma kattilassa ja lisää joukkoon valkosuklaapalat. Siirrä syrjään ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Kaavi seos kulhoon. Mittaa kattilaan toista moussea varten kerma ja paloittele joukkoon lakritsitoffeet. Keitä sekoittaen kunnes toffeet ovat sulaneet. Kaavi seos toiseen kulhoon. Peitä kulhot ja siirrä jääkaappiin 4–6 tunniksi.

Vaahdota seokset ja halutessasi siirrä eri pursotinpusseihin. Viipaloi päärynät. Jaa tarjoilulasien pohjalle puolet päärynäviipaleista. Pursota tai lusikoi päälle lakumousse. Nostele päälle loput päärynäviipaleet ja pursota tai lusikoi pinnalle sitruunamousse.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lakritsi mousse sitruuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5