Sitruuna-lakritsikakku

27.5.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruuna-lakritsikakku

Tosi helppo lakukakku valmistuu muutamasta aineksesta ilman uunia.

Ainekset

6 annosta
1 24 voileipäkeksiä
2 2 dl kuohukermaa
3 1 prk (200 g) vaniljarahkaa
4 1 dl sitruunatahnaa
5 2 rkl sokeria
6 1 sitruunan kuori
7 0,5 dl lakritsikastiketta
8 1 dl lakritsia paloina

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 27 g 162 g
Proteiinia 2 g 13 g
Rasvaa 14 g 82 g
Kuitua 0 g 3 g
Energiaa kJ 1 002 6013
Energiaa kcal 240 1437

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: (200 g) vaniljarahkaa, sitruunatahnaa

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Laita reilunkokoinen pala leivinpaperia suorakaiteen muotoiseen (32 x 20 cm), korkeareunaiseen vuokaan.

Vatkaa kerma kiinteäksi vaahdoksi. Yhdistä rahka, sitruunatahna ja sokeri. Sekoita vaahdon joukkoon. Raasta sitruunan kuori, ota noin 1 tl sivuun kakun koristelua varten ja lisää loput kerma-rahkaseokseen.

Peitä vuoan pohja kekseillä. Levitä päälle kolmannes täytteestä. Kasaa vuokaan kolme kerrosta keksejä ja täytettä niin, että päällimmäinen kerros on rahkaseosta.

Laita vuoka jääkaappiin 4 tunniksi tai yön yli. Nosta kakku vuoasta leivinpaperin avulla. Koristele lakritsikastikkeella ja lakupaloilla. Ripottele päälle sitruunankuoriraastetta.

Vinkki: Voit pakastaa kakun ja tarjota hellepäivän jäätelökakkuna!

Teksti:
Kuvat: Mikko Hannula
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5