Sitruuna-jogurttiserbetti

21.7.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitruuna-jogurttiserbetti

Raikas ja sitruunainen serbettijälkiruoka syntyy helposti kermavaahdosta sekä muun muassa sitruunamehusta ja turkkilaisesta jogurtista. Varaa aikaa serbetin pakastamiseen – vatkaa sähkövatkaimella 2–3 kertaa jäätymisen aikana. Koristele serbettiannokset vaikkapa marjoilla.

Ainekset

4 annosta
1 2 dl vispikermaa
2 0,75 dl sokeria
3 1 dl sitruunamehua
4 2 tl raastettua sitruunan kuorta
5 4 dl turkkilaista jogurttia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 92 g
Proteiinia 4 g 17 g
Rasvaa 27 g 108 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 483 5933
Energiaa kcal 354 1418

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat, Edullinen, Brunssi
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita sitruunamehu, kuoriraaste ja kermavaahto jogurttiin. Pane seos pakkasen kestävässä kulhossa pakastimeen.

Vatkaa sähkövatkaimella 2–3 kertaa jäätymisen aikana. Annostele serbetti kuppeihin. Koristele esim. marjoilla, keksimuruilla ja sitruunankuorisuikaleilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5