Sitrus-perunakakku

24.11.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sitrus-perunakakku

Sitrus-perunakakku on herkullinen lisuke esimerkiksi lihalle. Parmesaaniraaste antaa mukavasti lisämakua tälle perunaherkulle.

Ainekset

7 annosta
1 1 kg kiinteitä perunoita
2 3 dl maitoa
3 1 valkosipulinkynsi
4 2 sitruunan raastettu kuori
5 1 tl suolaa
6 1 pussi (70 g) parmesaaniraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 170 g
Proteiinia 6 g 44 g
Rasvaa 4 g 29 g
Kuitua 1 g 10 g
Energiaa kJ 684 4787
Energiaa kcal 163 1144

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori perunat ja viipaloi ne ohuen ohuiksi. Kuumenna maito kattilassa halkaistun valkosipulinkynnen kanssa. Nosta perunat maitoon ja keitä hiljalleen reilu 5 minuuttia. Valuta lävikössä perunoista maito, ja säästä se.Voitele suorakaiteenmuotoinen leipävuoka (1,5 l) ja vuoraa vuoka leivinpaperisuikaleilla. Voitelu auttaa leivinpaperin pysymään vuoan reunoilla. Asettele vuokaan kerroksittain perunaviipaleita ja sirottele väliin sitruunan raastettua kuorta, suolaa ja juustoraastetta. Valuta perunoille maito.Kypsennä vuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Anna kakun vetäytyä vuoassa vähintään 20 minuuttia ennen kumoamista. Kumoa ja viipaloi.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: peruna sitruuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5