Siskonmakkara-kaalikeitto

18.12.2014
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Siskonmakkara-kaalikeitto

Siskonmakkara tuo ruokaisuutta kaalikeittoon. Myös purjo, lanttu, porkkana ja peruna maistuvat erinomaisesti keitossa. Mausta siskonmakkara-kaalikeitto muun muassa timjamilla ja ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa.

Ainekset

4 annosta
1 300 g kaalia
2 pala purjoa
3 300 g lanttua
4 2 porkkanaa
5 3 perunaa
6 1 rkl öljyä
7 2 rkl tomaattisosetta
8 1 tl kuminaa
9 1 tl timjamia
10 1,5 l vettä
11 2 kasvisliemikuutiota
12 1 laakerinlehti
13 400 g siskonmakkaraa
14 1 tl suolaa
Lisäksi
1 basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 73 g
Proteiinia 14 g 56 g
Rasvaa 24 g 97 g
Kuitua 5 g 20 g
Energiaa kJ 1 453 5811
Energiaa kcal 347 1389

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Edullinen, Lounas
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja suikaloi purjo sekä kaali. Kuori ja kuutioi juurekset. Kuullota purjo ja kaali öljyssä kattilassa. Lisää lanttu- ja porkkanakuutiot, tomaattisose, morttelissa murskatut kuminat sekä timjami ja kääntele hetki. Lisää vesi, murennetut liemikuutiot ja laakerinlehti. Keitä 5 minuuttia. Lisää huuhdellut perunakuutiot ja keitä vielä 5 minuuttia. Purista siskonmakkaroista sisukset palleroina kattilaan kiehuvaan liemeen ja keitä noin 5 minuuttia kunnes makkarat ovat kypsiä. Mausta ja ripottele pinnalle hienonnettua basilikaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5