Siskonhodari

14.2.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Siskonhodari

Ainekset

4 annosta
1 8 siskonmakkaraa
2 1 rkl rypsiöljyä
Tomaatti-papusalsa
1 3 kypsää tomaattia
2 1 prk (400 g) säilöttyjä kidneypapuja
3 0,5 punasipuli
4 1 rkl punaviinietikkaa
5 1 rkl juoksevaa hunajaa
6 ripaus suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria
Tarjoiluun
1 jääsalaattia
2 4 hot dog -sämpylöitä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 210 g
Proteiinia 27 g 107 g
Rasvaa 20 g 80 g
Kuitua 18 g 72 g
Energiaa kJ 2 089 8356
Energiaa kcal 499 1997

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin tomaatti-papusalsa maustumaan. Halkaise tomaatit, poista niistä kovat kannat ja koverra siemenet pois lusikalla. Leikkaa tomaatit melko pieniksi kuutioiksi.Valuta pavut ja lisää ne tomaattikuutioihin. Kuori punasipuli ja silppua se erittäin hienoksi. Lisää sipuli muihin aineksiin. Lisää punaviinietikka, hunaja, suola ja pippuri. Anna salsan maustua hetki huoneenlämmössä. Voit myös valmistaa salsan hyvissä ajoin jääkaappiin maustumaan.Kuumenna öljy pannussa. Pursota pannuun siskonmakkaran sisus niin, että siitä tulee nakin muotoinen pötkö. Paista kerrallaan neljä siskonmakkaraa. Paista siskonmakkarat kypsiksi keskilämmöllä niin, että ne saavat kauttaaltaan kauniin värin.Lämmitä hot dog -sämpylät. Lisää jokaisen sämpylän väliin paistettu siskonmakkara, salsaa ja rapeaa salaattia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5