Sipulinen perunasose

26.12.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sipulinen perunasose

Ainekset

4 annosta
1 3 sipulia
2 1 rkl öljyä
3 1 kg perunoita
4 4 dl vettä
5 3 dl maitoa
6 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 154 g
Proteiinia 7 g 27 g
Rasvaa 5 g 20 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 974 3897
Energiaa kcal 233 931

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne öljyssä pannulla läpikuultaviksi. Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää perunat. Keitä kypsiksi, 15-20 minuuttia. Kaada keitinvesi pois. Soseuta perunat survimella tai sähkövatkaimella. Lisää maito, suola ja paistetut sipulit. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Tarjoile lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5