Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sipulinen ohra-papusalaatti

Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta

Ainekset

1 dl
Rikottuja ohrasuurimoita
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Pieni pala purjoa
1 kpl
Ruskeita säilykepapuja
2 kpl
Tomaattia

Kastike:

1 kpl
Valkosipulin kynsi
3 rkl
Oliiviöljyä
1 1/2 rkl
Punaviinietikkaa
1 tl
Sitruunamehua
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Kuivattua minttua
Sokeria
Rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi ja anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Huuhdo ja suikaloi purjo. Valuta pavuista liemi ja huuhtele pavut. Leikkaa tomaatti kuutioiksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Kuori ja murskaa kastiketta varten valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kääntele salaatin joukkoon. Peitä salaatti kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Sekoita ennen tarjoamista. Tarjoa kahden hengen pääruokasalaattina tai useammalle lisäkkeenä.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.