Sipulinen ohra-papusalaatti

20.12.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sipulinen ohra-papusalaatti

Ainekset

2 annosta
1 1 dl rikottuja ohrasuurimoita
2 1 punasipuli
3 1 pieni pala purjoa
4 1 prk ruskeita säilykepapuja
5 2 tomaattia
Kastike:
1 1 valkosipulin kynsi
2 3 rkl oliiviöljyä
3 1,5 rkl punaviinietikkaa
4 1 tl sitruunamehua
5 0,5 tl suolaa
6 1 tl kuivattua minttua
7 sokeria
8 rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 92 g 184 g
Proteiinia 38 g 76 g
Rasvaa 24 g 48 g
Kuitua 38 g 77 g
Energiaa kJ 3 105 6210
Energiaa kcal 742 1484

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä ohrasuurimot pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta vesi ja anna jäähtyä. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi. Huuhdo ja suikaloi purjo. Valuta pavuista liemi ja huuhtele pavut. Leikkaa tomaatti kuutioiksi. Sekoita kaikki salaatin ainekset keskenään. Kuori ja murskaa kastiketta varten valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Kääntele salaatin joukkoon. Peitä salaatti kelmulla ja nosta jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Sekoita ennen tarjoamista. Tarjoa kahden hengen pääruokasalaattina tai useammalle lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: pavut tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5