Sipulimunakas

3.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sipulimunakas

Ainekset

2 annosta
1 2 - 3 sipulia
2 2 rkl voita
3 4 munaa
4 4 rkl vettä
5 ripaus suolaa ja valkopippuria
6 (ruohosipulisilppua)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 6 g
Proteiinia 14 g 29 g
Rasvaa 23 g 46 g
Kuitua 1 g 2 g
Energiaa kJ 1 144 2287
Energiaa kcal 274 547

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipulit hyvin. Kuumenna voi munakaspannussa miedolla lämmöllä ja lisää siihen sipulisilppu. Hauduta ja sekoita kunnes sipuli on kauniin lakatun puun väristä ja pehmeää.Sekoita munat, vesi, suola ja sokeri haarukalla. Kaada seos tasaisesti pannuun sipulisilpun päälle ja lisää hiukan levyn lämpöä. Sekoita munakasta kerran haarukalla sen alkaessa hyytyä, mutta jätä se sitten rauhaan. Munakas on valmis noin neljän minuutin kuluttua, kun pohjassa on hiukan ruskeaa, mutta pinta on vielä kostean mehevä. Käännä munakas kahtia ja koristele ruohosipulisilpulla.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: muna munakas
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5