Sipulikeitto

1.3.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sipulikeitto

Talviseen ruokapöytään sopivan maukkaan sipulikeiton pinnalle tulee paahdettua leipää ja juustoraastetta.

Ainekset

4 annosta
1 500 g sipuli
2 2 valkosipulinkynttä
3 50 g margariinia tai voita
4 1 rkl sokeria
5 1 l vettä
6 2 kanaliemikuutiota
7 2 dl valkoviinia
8 suolaa ja mustapippuria
Pinnalle
1 4 - 6 viipaletta paahdettua leipää
2 1 dl vahvaa juustoraastetta esim. emmental

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 89 g
Proteiinia 8 g 31 g
Rasvaa 16 g 65 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 1 253 5013
Energiaa kcal 300 1198

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi suikaleiksi. Pehmitä sipuleita ja murskattuja valkosipulikynsiä hiljalleen rasvassa kattilan pohjalla. Lisää sokeri ja anna sipuleiden saada myös hieman väriä. Anna pehmitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Lisää nesteet ja mausteet ja anna hautua hiljalleen noin puolisen tuntia. Jaa keitto annoskulhoihin ja nosta keiton pinnalle paahdettu leipäpala, jonka pinnalla on juustoraastetta. Kuorruta keittoja kuumassa uunissa noin 5 minuutin ajan, kunnes juusto kuplii. Tarjoile heti.

© SOK
Avainsanat: kasviskeitto sipuli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5