Sipuli-juustosämpylät

26.12.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sipuli-juustosämpylät

Ainekset

18 kappaletta
1 3 sipulia
2 0,5 dl vettä
Taikina:
1 3 dl vettä
2 25 g hiivaa
3 1 rkl sokeria
4 1 tl suolaa
5 3 dl kaurahiutaleita
6 7 dl vehnäjauhoja
7 0,5 dl öljyä
Voiteluun:
1 1 kananmuna
Pinnalle:
1 2 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 407 g
Proteiinia 6 g 104 g
Rasvaa 5 g 95 g
Kuitua 2 g 32 g
Energiaa kJ 679 12217
Energiaa kcal 162 2920

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipulit. Pehmennä sipulit kattilassa pienessä vesimäärässä. Jätä jäähtymään. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, hiutaleet, sipulit ja suurin osa jauhoista. Alusta taikinaa käsin tai koneella. Lisää öljy ja loput jauhot. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä. Muotoile taikinasta tanko ja leikkaa se viipaleiksi. Nosta palat pellille ja kohota peitettynä. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista sämpylät 225 asteessa noin 12 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5