Sinisimpukat purjo-fenkolikermassa

23.10.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sinisimpukat purjo-fenkolikermassa

Nopeat sinisimpukat ovat pöydässä vieläkin pikaisemmin, kun käytät valmista purjo-fenkolisekoitusta.

Ainekset

4 annosta
1 1,5 kg sinisimpukoita
2 2 rasiaa Leek & Fennel -kasvissekoitusta
3 2 rkl voita
4 2,5 dl valkoviiniä
5 1,5 tl sormisuolaa
6 rouhittua mustapippuria
7 1 pussi (0,5 g) sahramia
8 1 prk (3,3 dl) kuohukermaa
9 1 dl hienonnettua lehtipersiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 12 g
Proteiinia 9 g 37 g
Rasvaa 35 g 140 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 676 6703
Energiaa kcal 400 1602

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: Leek & Fennel -kasvissekoitusta

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Tarkista, että simpukan kuori on ehjä ja kiinni. Kopauta avautuneet simpukat pöytään. Ota talteen simpukat, jotka sulkeutuvat, ja heitä avoimeksi jäävät pois.
  • Paista kasvissekoitusta voissa kattilassa sekoitellen muutama minuutti.
  • Kaada viini kattilaan ja anna kiehahtaa. Lisää suola, pippuri ja sahrami. Lisää simpukat ja peitä kannella. Keitä simpukoita kattilaa välillä ravistellen noin 5 minuuttia, kunnes simpukat avautuvat.
  • Nosta simpukat ja kasvikset reikäkauhalla lautasille. Poista simpukat, jotka eivät ole avautuneet. Lisää kerma kattilaan ja kiehauta seos. Kaada kuumaa lientä simpukoille. Koristele yrttisilpulla. Tarjoa vaalean leivän kanssa.

Tämän reseptin ainesosia saatavilla ainoastaan Food Market Herkusta.

               

Teksti:
Kuvat: Reetta Pasanen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5