Sinappisilakkalaatikko

3.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sinappisilakkalaatikko

Ainekset

4 annosta
1 600 g silakkafileitä
2 suolaa
3 10 perunaa
4 0,3 mukulaselleriä
5 2 sipulia
6 2 valkosipulinkynttä
7 50 g pekonia
8 0,5 dl silputtua tilliä
9 4 dl maitoa
10 2 dl kermaa
11 2 kananmunaa
12 2 rkl sinappia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 140 g
Proteiinia 38 g 150 g
Rasvaa 28 g 113 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 2 292 9168
Energiaa kcal 548 2191

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Edullinen
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Sianliha, Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mausta silakat suolalla. Kuori ja viipaloi perunat ja selleri. Leikkaa kuorittu sipuli, valkosipulinkynnet ja pekoni hienoksi. Kuullota pienityt sipulit ja pekonit öljyssä pannulla. Voitele uunivuoka ja lado siihen ensin perunaviipaleita ja sitten kerroksittain silakat ja tillisilppu. Sekoita sinappi tilkkaan kermaa ja valele seos kalojen päälle. Peitä kalat sipuli-pekoniseoksella sekä selleri- ja perunaviipaleilla. Sekoita keskenään maito, kerma, kananmunat ja kaada seos vuoan päälle. Pane vuoan päälle halutessasi rasvanokareita ja paista laatikkoa uunissa 200 asteessa noin tunnin ajan, kunnes perunat ovat pehmenneet.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5