Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Sinappilohta ja makeita juureksia

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Makeat juurekset sopivat tujun sinappilohen kaveriksi. Voit väkevän dijon-sinapin sijaan valita myös miedompaa sinappia makusi mukaan.

Ainekset

500 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
Suolaa
1/2 tl
Pippurisekoitusta
1 rkl
Sitruunamehua

Kastike:

2 rkl
(dijon) sinappia
2 dl
Kevytranskankermaa
1 kpl
Ruukku basilikaa
1/2 tl
Pippurisekoitusta

Juurekset:

4 kpl
Porkkanaa
6 kpl
Perunaa
150 g
Palsternakkaa
150 g
Lanttua
3/4 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Fariinisokeria
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa porkkanat, perunat, lanttu ja palsternakka ohuiksi viipaleiksi. Levitä juurekset leivinpaperin päälle uunipellille.

4 kpl
Porkkanaa
6 kpl
Perunaa
150 g
Lanttua
150 g
Palsternakkaa
2

Sekoita keskenään öljy ja fariinisokeri. Kaada öljyseos juuresten päälle tasaisesti. Paista uunin ylätasolla 10 minuuttia.

3/4 dl
Oliiviöljyä
1/2 dl
Fariinisokeria
Suolaa
3

Laita lohi toisen uunipellin päälle. Mausta se kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

500 g
Lohi- tai kirjolohifileetä
Suolaa
1/2 tl
Pippurisekoitusta
1 rkl
Sitruunamehua
4

Sekoita kastikkeen aineksen keskenään, kaada tasaisesti lohen päälle. Alenna uunin lämpötilaa 200 asteeseen (ja käytä kiertoilmaa). Siirrä juurekset uunin alatasolle ja lohi uunin keskitasolle. Kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes kala on kypsä ja juurekset karamellisoituneita.

1 kpl
Ruukku basilikaa
2 dl
Kevytranskankermaa
1/2 tl
Pippurisekoitusta
2 rkl
(dijon) sinappia
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2008
|
Muokattu: 1.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.