Sinappilohta ja makeita juureksia

20.10.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sinappilohta ja makeita juureksia

Ainekset

4 annosta
1 500 g lohi- tai kirjolohifileetä
2 suolaa
3 0,5 tl pippurisekoitusta
4 1 rkl sitruunamehua
Kastike:
1 2 rkl (dijon) sinappia
2 2 dl kevytranskankermaa
3 1 ruukku basilikaa
4 0,5 tl pippurisekoitusta
Juurekset:
1 4 porkkanaa
2 6 perunaa
3 150 g palsternakkaa
4 150 g lanttua
5 0,75 dl oliiviöljyä
6 0,5 dl fariinisokeria
7 suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 37 g 148 g
Proteiinia 27 g 109 g
Rasvaa 43 g 173 g
Kuitua 5 g 20 g
Energiaa kJ 2 719 10876
Energiaa kcal 650 2599

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja leikkaa porkkanat, perunat, lanttu ja palsternakka ohuiksi viipaleiksi. Levitä juurekset leivinpaperin päälle uunipellille. Sekoita keskenään öljy ja fariinisokeri. Kaada öljyseos juuresten päälle tasaisesti. Paista uunin ylätasolla 10 minuuttia. Laita lohi toisen uunipellin päälle. Mausta se kevyesti suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita kastikkeen aineksen keskenään, kaada tasaisesti lohen päälle. Alenna uunin lämpötilaa 200 asteeseen (ja käytä kiertoilmaa). Siirrä juurekset uunin alatasolle ja lohi uunin keskitasolle. Kypsennä noin 25 minuuttia, kunnes kala on kypsä ja juurekset karamellisoituneita.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5