Simppeli savulohisalaatti

6.7.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Simppeli savulohisalaatti

Savulohisalaatin jujuina ovat rapeaksi paistetut ruisleipämurut ja hunajaisessa sitruunakastikkeessa maustuneet pavut.

Ainekset

4 annosta
1 400 g lämminsavukirjolohta
2 1 pussi (250 g) pensaspapuja
3 1 ruukku jääsalaattia
4 1 rasia (100 g) rucolaa
5 2 viipaletta ruisleipää
6 1 rkl rypsiöljyä
Kastike
1 1 sitruuna
2 1 valkosipulinkynsi
3 0,75 dl (¾ dl) rypsiöljyä
4 2 tl hunajaa
5 0,5 tl suolaa
6 0,25 tl (¼ tl) rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 65 g
Proteiinia 21 g 84 g
Rasvaa 20 g 78 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 1 362 5446
Energiaa kcal 326 1302

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Tee kastike. Purista sitruunan mehu. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa.
  • Huuhtele pavut ja leikkaa kannat pois. Keitä papuja vähässä suolalla maustetussa vedessä noin 5 minuuttia. Valuta siivilässä. Kääntele lämpimät pavut kastikkeeseen. Anna maustua sen aikaa, kun teet salaatin.
  • Huuhtele ja kuivaa salaatinlehdet. Leikkaa ruisleipä pieniksi paloiksi. Paista palat öljyssä paistinpannulla rapeiksi. Poista kalasta ruodot ja paloittele kala. Levitä salaatti ja savukala laakealle vadille, lisää pavut kastikkeineen ja ripottele ruisleipärouhe pinnalle. Tarjoa heti.
Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5