Sillivoileipäkakku

1.6.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sillivoileipäkakku

Ainekset

8 annosta
1 1 paketti maustettua limppua viipaleina, esim. Maalahden limppu (325 g)
Täyte ja kuorrutus
1 1 prk matjessilliä mausteliemessä (580/275 g)
2 2 keitettyä kananmunaa
3 2 prk ranskankermaa (à 150 g)
4 1 prk maustamatonta tuorejuustoa (200 g)
5 3 rkl sinappia
6 1 tl sokeria
7 2 tl valkoviinietikkaa
8 0,5 tl rouhittua mustapippuria
9 0,5 ruukkua hienonnettua tilliä
10 1 dl hienonnettua ruohosipulia
Koristeeksi
1 2 keitettyä kananmunaa
2 matjessilliviipaleita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 221 g
Proteiinia 14 g 115 g
Rasvaa 23 g 181 g
Kuitua 2 g 17 g
Energiaa kJ 1 569 12551
Energiaa kcal 375 3000

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kaada liemi sillistä, huuhtele sillit kuivaa kevyesti talouspaperilla. Kuori ja hienonna munat haarukalla. Notkista kulhossa ranskankerma ja tuorejuusto. Lisää joukkoon hienonnetut munat ja muut mausteet. Jaa seos kahteen kulhoon ja nosta toinen kulhoista jääkaappiin kuorrutusta varten. Nosta myös muutama viipale silleistä jääkaappiin koristelua varten. Leikkaa loput silliviipaleet hyvin hienoksi. Sekoita sillit toisen seoksen joukkoon.Aseta työlaudalle reilu kelmupala. Nosta päälle kostutettu voipaperiarkki. Nosta voipaperin päälle neljä leipäviipaletta peräkkäin. Levitä päälle 1/4 täytteestä. Tee vielä kolme samanlaista kerrosta. Paina päälle viimeiset leipäviipaleet. Kääri voipaperi ympärille ja tiivistä kelmulla. Nosta päälle leikkuulauta ja kevyt paino. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Suojaa vati voipaperilla ja nosta kakku varovasti tarjoiluvadille. Levitä reunoille ja pintaan kuorrutus.Erottele keitetyistä munista keltuaiset ja valkuaiset ja hienonna molemmat. Koristele voileipäkakku munarouheella, tillillä ja silliviipaleilla. Poista suojapaperit ja tarjoile.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: silli voileipäkakku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5