Sillilautanen

19.5.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sillilautanen

Ainekset

4 annosta
1 0,5 ruukkua salaattia
2 4 kananmunaa
3 5 isoa perunaa
4 1 dl tilliä
5 pala punasipulia
6 1 dl ruohosipulia
7 100 g silliä
8 1 prk raejuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 71 g
Proteiinia 20 g 80 g
Rasvaa 12 g 50 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 1 109 4435
Energiaa kcal 265 1060

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Helpot & nopeat, Piknik, Brunssi
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja valuta salaatti. Pane kananmunat kattilaan ja peitä kylmällä vedellä. Kuumenna. Kun vesi kiehuu, keitä kananmunat koviksi, noin 8 minuuttia. Keitä perunat kypsiksi. Hienonna tilli ja punasipuli, leikkaa ruohosipuli saksilla. Kuori ja hienonna kananmunat haarukalla murumaiseksi tai tarjoile viipaleina. Viipaloi perunat. Revi lautaselle ensin salaattia, lisää päälle perunat, hienonnetut punasipulit ja raejuusto, nosta sillifileet päälle. Ripottele pinnalle kananmunamurut ja ruohosipulisilppu. Tarjoile ruisleivän kanssa alkupalana, kevyenä lounaana tai noutopöydässä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: peruna raejuusto silli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5