Silli venäläiseen tapaan

3.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Silli venäläiseen tapaan

Ainekset

4 annosta
1 4 vähäsuolaista sillifileetä tai vastaavasti sillifileitä matjes- tai tillikastikkeessa
2 4 - 5 säilykepunajuurta
3 2 maustekurkkua
4 1 - 2 sipulia tai nippu kesäsipuleita
5 0,5 tuoretta kurkkua
6 4 keitettyä 8 min. munaa
Vadille:
1 salaatinlehtiä, jos haluat
Kastike:
1 2 dl kermaviiliä
2 1 dl majoneesia
3 2 - 3 rkl ketsuppia tai punajuurten säilöntälientä tai 3-4 rkl makeaa sinappia
4 0,5 tl suolaa
5 1 tl sokeria
6 1 tl etikkaa halutessasi
Koristeluun:
1 kapriksia,tuoretta kurkkua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 56 g
Proteiinia 12 g 48 g
Rasvaa 22 g 89 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 278 5112
Energiaa kcal 306 1222

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Venäläinen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele sillifileet kylmällä vedellä tai liota niitä hetki, jos silli tuntuu vähäsuolaisuudesta huolimatta suolaiselta. Valuta fileet kuiviksi ja lado päällekkäin voipaperilla päällystetylle leikkuulaudalle. Leikkaa fileet ohuehkoiksi vinoiksi viipaleiksi ja nosta veitsen terän päällä filee kerrallaan laakealle vadille, johon olet repinyt tarpeen mukaan huuhdeltuja ja kuiviksi valutettuja salaatinlehtiä.Keitä munat ja jäähdytä ne hyvin kylmässä vedessä. Kuori ja hienonna ne joko veitsellä sellaisinaan tai keltuaiset ja valkuaiset erikseen. Kuutioi maustekurkut ja tuore kurkku pieniksi kuutioiksi. Kuutioi samoin myös sipulit. Nippusipuleista voit suikaloida myös mehevät varret. Asettele ainekset omiksi ryhmikseen vadille sillipalojen reunoille. Kuutioi lopuksi punajuuret ja nosta nekin vadille.Sekoita kastikkeen ainekset ja tarjoa kastike joko kokonaan erikseen tai valuta osa siitä sillipalojen päälle keskelle vatia. Koristele vati kapriksilla ja tuoreella kurkulla. Tarjoa venäläinen silli kylmänä kuumien perunoiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5