Silakkapihvit ja ruohosipulimuusi

20.7.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Silakkapihvit ja ruohosipulimuusi

Täytetyt silakkapihvit maistuvat monelle. Ne valmistat kätevästi ja nopeasti valmiiksi peratuista silakkafileistä. Niitä löytyy myös kaupasta pakastettuina. Tarjoa lisäkkeeksi ruohosipulimuusia.

Ainekset

4 annosta
1 600 - 700 g silakkafileitä
2 1 tl suolaa
3 rouhittua valkopippuria
4 0,75 dl ruisjauhoja
5 1 rkl tilliä
Herkkusienitäyte
1 150 g herkkusieniä
2 1 sipuli
3 ripaus suolaa ja mustapippuria
4 paistamiseen öljyä ja margariinia
Ruohosipulimuusi
1 1 kg jauhoista perunaa
2 3 dl maitoa
3 2 rkl margariinia
4 0,75 dl hienonnettua ruohosipulia
5 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 26 g
Proteiinia 26 g 103 g
Rasvaa 14 g 55 g
Kuitua 2 g 9 g
Energiaa kJ 1 057 4229
Energiaa kcal 253 1011

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paista hienonnetut sienet ja sipuli pannulla ja mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita lautasella ruisjauhot ja tilli. Aseta puolet silakkafileistä työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta fileet suolalla ja valkopippurilla. Nosta hieman täytettä maustettujen silakkafileiden päälle. Nosta päälle toinen filee. Kääntele silakkafileet jauhoseoksessa ja paista pannulla keskilämmöllä kummaltakin puolelta kauniin ruskeiksi ja kypsiksi.

Ruohosipulimuusi: Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Keitä perunalohkot suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat. Lisää maito pienissä erissä sekä margariini. Mausta hienonnetulla ruohosipulilla ja suolalla. Vatkaa perunansose kuohkeaksi.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: pihvi silakka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5