Silakat mätikastikkeessa

20.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Silakat mätikastikkeessa

Tämä pehmeän kermainen kala-alkupala yhdistää kaksi suosikkia: etikkasilakat ja mätimoussen. Tarjoile juhlapöydässä leivän tai perunan kera.

Ainekset

8 annosta
1 300 g silakkafileitä
Etikkaliemi
1 2,5 dl vettä
2 0,5 dl väkiviinaetikkaa
3 2 tl sokeria
4 1 tl suolaa
Mätikastike
1 0,5 - 1 punasipulia
2 100 g kirjolohenmätiä (pakaste)
3 1 dl smetanaa
4 1 dl kermaviiliä
5 0,5 tl sokeria
6 0,5 tl mustapippuria
7 0,5 tl suolaa
Lisäksi
1 3 rkl ruohosipulisilppua
2 50 g kirjolohen mätiä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 17 g
Proteiinia 10 g 84 g
Rasvaa 12 g 93 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 654 5231
Energiaa kcal 156 1250

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia ennen ruoanvalmistusta. Valuta sulanut mäti siivilässä jääkaapissa tarvittaessa.

Puolita silakkafileet pitkittäin ja nylje nahattomiksi. Sekoita etikkaliemi kulhossa ja lisää silakat. Anna silakoiden tekeytyä liemessä jääkaapissa 4 tuntia tai kunnes kala muuttuu läpikuultavasta valkoiseksi. Valuta hyvin siivilässä. Paloittele silakat pienemmiksi paloiksi.

Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Lisää silakat. Anna maustua vähintään 2 tuntia. Koristele mädillä ja ruohosipulisilpulla.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5