Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Siiderikasleri ja peruna-kasvispaistos

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Siideriliemessä kypsyvän kaslerin voi unohtaa uunin lämpöön tuntikausiksi.

Ainekset

1 kg
Kasleria
2 tl
Kuivattua timjamia
2 tl
Suolaa
1 tl
Mustapippuria
3 dl
Kuivaa omenasiideriä
1 dl
Vettä
1 rkl
Lihafondia
2 kpl
Sipulia
1 kpl
Omena
600 g
Perunoita
300 g
Kesäkurpitsa
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 1/2 rkl
Oliiviöljyä
1 - 2 tl
Provencale-yrttiseosta
1 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ruskista liha kuumalla pannulla. Siirrä se uunivuokaan ja mausta molemmin puolin timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää siideri, vesi ja fondi. Lohko sipulit ja omena vuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpö 125 asteeseen ja hauduta 5–6 tuntia.

Kuori ja viipaloi perunat. Leikkaa kurpitsa paksummiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pystyssä vuokaan. Puserra valkosipuli öljyyn, lisää yrttiseos ja suola. Valuta öljy kasviksille. Kypsennä paistosta lihan kanssa 30 minuuttia. Ota liha uunista ja jätä folion alle 30 minuutiksi. Säädä uuni 250 asteeseen ja kypsennä kasvikset kauniin ruskeaksi. Viipaloi liha ja valele liemellä.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 28.7.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

482

2017

28,7 g

8,8 g

17,8 g

5,0 g

1,7 g

33,8 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Kuivattua timjamia,

2 tl Suolaa,

1 tl Mustapippuria,

1 dl Vettä,

Valkosipulinkynttä,

1 - 2 tl Provencale-yrttiseosta,

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli