Siiderikasleri ja peruna-kasvispaistos

28.7.2017
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Siiderikasleri ja peruna-kasvispaistos

Siideriliemessä kypsyvän kaslerin voi unohtaa uunin lämpöön tuntikausiksi.

Ainekset

6 annosta
1 1 kg kasleria
2 2 tl kuivattua timjamia
3 2 tl suolaa
4 1 tl mustapippuria
5 3 dl kuivaa omenasiideriä
6 1 dl vettä
7 1 rkl lihafondia
8 2 sipulia
9 1 omena
10 600 g perunoita
11 300 g kesäkurpitsa
12 2 valkosipulinkynttä
13 2,5 rkl oliiviöljyä
14 1 - 2 tl provencale-yrttiseosta
15 1 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 113 g
Proteiinia 33 g 197 g
Rasvaa 34 g 202 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 2 188 13130
Energiaa kcal 523 3138

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista liha kuumalla pannulla. Siirrä se uunivuokaan ja mausta molemmin puolin timjamilla, suolalla ja pippurilla. Lisää siideri, vesi ja fondi. Lohko sipulit ja omena vuokaan. Peitä vuoka foliolla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa 30 minuuttia. Laske lämpö 125 asteeseen ja hauduta 5–6 tuntia.

Kuori ja viipaloi perunat. Leikkaa kurpitsa paksummiksi viipaleiksi. Lado viipaleet pystyssä vuokaan. Puserra valkosipuli öljyyn, lisää yrttiseos ja suola. Valuta öljy kasviksille. Kypsennä paistosta lihan kanssa 30 minuuttia. Ota liha uunista ja jätä folion alle 30 minuutiksi. Säädä uuni 250 asteeseen ja kypsennä kasvikset kauniin ruskeaksi. Viipaloi liha ja valele liemellä.

Teksti:
Kuvat: Elvi Rista
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5