Sienillä täytetyt tomaatit

25.4.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sienillä täytetyt tomaatit

Ainekset

1 4 - 6 tomaattia
2 1 rasia herkkusieniä
3 1 sipuli
4 2 valkosipulin kynttä
5 1 rkl öljyä tai margariinia
6 1 rkl korppujauhoja
7 1 rasia kanttarellituorejuustoa
8 0,5 tl balsamicoa
9 suolaa
10 hiukan mustapippuria
11 0,5 tl timjamia
12 1 dl emmentaljuustoraastetta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 29 g
Proteiinia 34 g
Rasvaa 53 g
Kuitua 11 g
Energiaa kJ 3074
Energiaa kcal 735

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa tomaattien päältä viipale ja koverra tomaatit tyhjiksi. Jätä tomaatit valumaan alassuin. Puhdista sienet ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista sienet ja sipulit ja anna hautua, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Sekoita joukkoon korppujauhot ja tuorejuusto ja mausteet. Lusikoi seos koverrettuihin tomaatteihin ja ripottele päälle juustoraastetta. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa kasvisruokana tai lisäkkeenä liha- ja kalaruoille.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5