Sienikrepit

25.5.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Sienikrepit

Ainekset

6 annosta
Lettutaikina
1 2 kananmunaa
2 1 l kivennäisvettä
3 2 dl maitojauhetta
4 6 dl vehnäjauhoja
5 0,5 tl suolaa
6 100 g sulatettua margariinia tai voita
Täyte
1 600 g herkkusieniä
2 2 rkl margariinia
3 3 rkl vehnäjauhoja
4 2 rkl soijakastiketta
5 1 paketti (200 g) maustettua tuorejuustoa, esim. pippuri
6 2 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 60 g 362 g
Proteiinia 23 g 137 g
Rasvaa 34 g 205 g
Kuitua 4 g 25 g
Energiaa kJ 2 690 16142
Energiaa kcal 643 3858

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Maitotuotteet

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Riko kulhossa munien rakenne. Sekoita joukkoon kivennäisvesi, maitojauhe ja jauhot. Mausta suolalla. Lisää joukkoon sulatettu rasva. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista isoja lettuja pannulla tai muurinpohjapannulla. Anna niiden jäähtyä täytteen teon ajan. Harjaa sienet pullasudilla puhtaiksi. Viipaloi sienet ja paahda kuivalla pannulla muutama minuutti, jotta suurin osa nesteestä haihtuu. Lisää joukkoon rasvanokare ja jauhot. Kääntele hetki. Lisää joukkoon soijakastike ja tuorejuusto. Nosta pannu syrjään ja sekoita ainekset niin, että juusto sulaa.Täytä letut täytteellä, lisää juustoraastetta, jos et kuorruta lettuja uunissa. Kääri rullalle. Halutessasi nosta letut uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Gratinoi kuumien grillivastusten alla noin 5 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5